Höstfest i sikte med Johnny Hagberg som gäst

Den 14 oktober är det dags för Landskapsgasque som vi anordnar ihop med Nationen.  Kvällens tema blir Skaramissalet, denna urgamla skrift, ja, kanske Sveriges äldsta.  En faksimilutgåva av missalet på latin och svenska gavs ut 2006.  En av de huvudansvariga för denna utgåva är Johnny Hagberg och han kommer till vår Nation och berättar om Skaramissalet.  Ett unikt tillfälle för historiskt intresserade.

Affischen nedan kan laddas ner som pdf, dubbelklicka bara på den. Sprid den till intresserade vänner!

Som vanligt öppnar Nationen kl 17.30 och Seminariet börjar kl 18 prick. Efteråt Kan man äta middag för 365 kr. Klädkod Kavaj.  Anmälan till 1q@vastgotanation.se senast 8 oktober. Betala med bankgiro 884-6321 eller swisha 123 521  74 84. Glöm inte att skriva ditt namn och vilken fest det gäller. 

Under middagen kommer författaren Erik Andersson att installeras som hedersledamot. En mycket välförtjänt hedersbetygelse till denne författare och översättare. Erik Andersson är född i Västra Bodarna i Hemsjö socken  nära Alingsås. Se Wikipedia.

Korgossarna uppträdde på Uppsalas storslagna körfestival den 22 september. Att vara utvald kör till festivalen visar vilken berömd manskör som Korgossarna har blivit, och de gjorde stor succé med sitt framträdande.

Ledamöter i Landskapsförenings styrelse har nu blivit klara med bandkantningen av soffgruppen i Referensen.  Det har varit ett roligt arbete som sparat mycket pengar.