God jul och gott nytt 2024!

Terminen är slut och vi står mitt i årets stressigaste period. Det verkar inte spela någon roll i vilket skede i livet man befinner sig, känslan att väldigt mycket måste göras kryper in under pannloben. Och i tidningarna berättar ”experter” hur man ska tackla denna irrelevanta känsla och låta sig omfamnas av julmysigheten. Pyttsan!

Rätt som det är är julen över, vi är inne på ett nytt år och allt fortsäter precis som alla år och Friden infinner sig. Säkert kan någon ”expert” förklara detta fenomen för oss. 

Landskapsföreningen kan glädja sig åt ett bra gånget år.  Medlemmar försvinner, medlemmar tillkommer. och vi fick träffa våra medlemmar vid trevliga fester på vår vackra nation. Och snart är det dags igen, den 3 februari  stundar en landskapsgasque. Föredragshållare ännu ej bestämd.

Ett nytt matigt nummer av vårt medlemsblad har just skickats ut och det kan läsas också här på vår webbplats i raden av tidigare blad. Jag vill särskilt uppmärksamma Jan-Erik Synnermans fina beskrivning av Vänersborg som utkommit i två delar. Vad vi sedan vet om staden är inte värt att veta.

År 2024 är det högtidslandskap och ett nytt nummer av Vestrogothica kommer ut. Redaktionen håller på som bäst att sätta ihop den. Nytt är att du kan förbeställa den i samband med betalning av medlemsavgiften.  Anledningen till att vi ger möjligheten till förbeställning är att vi vill kunna beräkna upplagan. Den kommer att tryckas i färg och ser ut så här.

Om du vill förbeställa nu så kan du göra det. Den kostar 120 kr och frakt 60 kr tillkommer, om du inte kommer och hämtar den själv 1 maj. Betala till vårt plusgiro 34784–9 och se till att namn och adress kommer med samt ordet Vestrogothica.  Är du nyfiken på innehållet så står det lite om det i senaste  medlemsblad, sista sidan.

Nu återstår bara att önska alla läsare en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Styrelsen genom Maria Wold-Troell