Grynkorv

Så här kan du göra hemlagad grynkorv: 

Ingredienser:

  1. 1 kg korngryn 
  2. 1 l vatten 
  3. 3 kg malet fett fläskkött 
  4. 3 st gula lökar
  5. 3 msk salt 
  6. 2 tsk vitpeppar 
  7. 2 tsk kryddpeppar 
  8. 10 m fjälster 
  9. grovt salt

Gör så här:

Lägg korngrynen i blöt under natten. –
Blanda med fläskkött och riven lök.                           
Salta och krydda –
Arbeta igenom smeten väl. –
Stoppa smeten ganska löst i fjälster.            
Bind upp till grynkorvar av önskad längd. –
Varva korvarna med grovt salt.
Låt stå över natten i kylskåp.

Koka, ät och njut. 
Frys resterande korvar.

Kokning

Tina fryst korv, helst över natten i kylskåp. –
Lägg grynkorven i hett vatten.
Låt sjuda 22 – 25 minuter. –
Tillsätt salt, lagerblad o några svartpepparkorn.
Servera med kokt potatis och bechamelsås med senap.

Foto: Lina Eriksson