Landskapsgasque 4 februari 2024

Västgötaklimax på Nationen

Som föregående år gäller följande tider: Insläpp och fördrink från 17.00. Seminariet börjar 17.30 prick. Inga akademisk kvartar i dessa klockslag.

I anslutning till välkomstdrinken I Kinnekullerummet finns risk för uppkommande Västgötaklimax, m.m. Vår ordförande Kenny har många historier av denna säregna typ på lager, och vi hoppas att publiken också kommer laddad. Enligt Wikipedia härstammar uttrycket från västgötaknallarnas köpslående – från att först ha sökt att höja priset till att ta ett kraftigt prutat anbud. Ordet är belagt i svenska språket sedan 1848.

Efter ett förhoppningsvis roligt utbyte av historier vidtar sexan i Stora salen. Vi kommer att få höra någon av Nationens duktiga körer, de gör ingen besviken. Vi sjunger själva också, förstås.

Sexan denna gång består av Gubbröra, köttgryta o småkakor till kaffet.
Drycker en snaps, öl, vin med ombjudning. Pris 350 kr för alltihop.

4Q Albin (4q@vastgotanation.se) behöver anmälan senast tisdag 30 januari. Meddela också om du har allergier eller önskar specialkost, t.ex. vegetarisk eller vegansk mat. Betalningen ska göras till Nationens bankgiro 884-6321 eller swish 123 521  74 84.  Se till att ditt namn kommer med vid betalningen och att det är landskapsqasque det gäller!

Vestrogothica

Ovanligt många har betalat årsavgiften redan, men beställningen av Vestrogothica gick trögt.  Den går att beställa ett tag framöver för samma facila pris 120 kr + frakt 60 kr om du inte kan hämta boken. Tänk efter om du kanske har goda vänner i Göteborg som behöver en lektion om stadens historia, eller en kemiintresserad vän som knappt känner till Torbern Bergman. En lista på alla som donerat till renoveringen av nationshuset publiceras, liksom innehållsförteckningar från samtliga Vestrogothica som utkommit.  Samt mycket, mycket mer.

Mejla och betala till vår kassör Agneta ekonomi@vglf.se, Plusgiro 34784–9. Boken ska lanseras vid högtidslandskapet 1 maj. En noggrannare presentation kommer att läggas ut på vår hemsida vglf.se när boken närmar sig fullbordan. Vi ordnar denna förhandsbeställning för att låta trycka lagom många exemplar.

Årsavgiften

Och du som inte betalt årsavgiften 150 kr (enskild medlem) 200 kr (hushåll), gör det är du snäll!